Att börja rita

I slutet av november satt jag och tittade på youtube. Av någon anledning fick jag för mig att titta på en guide kring hur man ritar en fantasykarta. Efter genomgången guide kände jag ett enormt sug efter att själv få pröva rita, så jag köpte mig ett par riktiga illustrationspennor och ett bra ritblock till mig själv i julklapp strax innan jul och började alltså i mitten av december med mina första trevande streck.

För här är grejen. Jag är 45 år och jag har liksom aldrig sysslat på allvar med att teckna och rita. För några år sedan försökte jag måla lite med akvarell men tappade snabbt tålamodet. Rita med pennor var något jag senast gjorde i 10årsåldern.

Men ritande visade sig vara en helt annan femma än målande. Det finns något terapeutiskt med att sitta där och teckna som passade mig utmärkt. Det är egentligen mycket mer tålamodskrävande än akvarell men något med pysslet och pillet att rita detaljer lockade mig enormt mycket mer. Resultatet blev också direkt mycket mer vad jag ville. Och jag fick också positiv respons från min omgivning som tydde på att jo men det här är nog min grej.

Och plötsligt har jag alltså en ny hobby. En vacker dag kanske jag kan tjäna en slant på det, men det tar vi som det kommer.

Välkomna att följa mig på mitt instagramkonto eller min patreonsida.