Fyra användbara ChatGPT-plugins för Chrome

Här är en liten lista på fyra relativt nya verktyg/plugins för Google Chrome som kan vara värda att pröva. Jag har själv inte testat dem alla ordentligt så jag låter bli att ge ett omdöme men nog verkar de alla erbjuda ganska bra saker. Notera att bortsett WebChatGPT så innehåller ingen av dem egentligen någon ny funktion, bara en kanske smidigare och användarvänligare lösning än att behöva besöka sidan för ChatGPT. Du får kanske också kontrollera så att de står som aktiverade under “plugins” i Chrome om något strular.

WebChatGPT
Plugin som gör att du får aktuella resultat på informationen du söker. Med referenser (!). Så istället för anonym info bara från en databas, öppnas internet upp. Verkar galet lovande.

ChatGPT for Search engines
Plugin som ger dig ChatGPTs svar parallellt på en fråga du ställt till din favoritsökmotor (Google, Bing osv).

ChatGPT Writer for Email
Skapa automatiska svar på mail. Lathet? Ja, absolut. Men för många som behöver svara en massa formella standardsvar dagligen är det antagligen väldigt skönt.

Merlin-ChatGPT
Markera en text varsomhelst på skärmen. Tryck cmd/ctrl +M och instruera Merlin vad den ska göra med texten. Summera, förkorta, förändra. Allt sånt du kan du redan göra inne i ChatGPT, men nu utan att behöva byta till det. (Tillverkaren säger att en omstart av Chrome kanske behövs för att det ska fungera som det ska)