Funderar du på att starta egen firma?

Jag kan hjälpa dig genom den digitala biten. I dessa kaotiska tider är det så god tid som någon att förverkliga drömmen att starta egen firma. Kanske bättre än annars vill jag hävda. Det är nämligen nu nischer blir tomma och möjligheterna att sondera marknaden är som bäst och du kanske inte riktigt vet vad du ska göra om dagarna när du är permitterad.

Det är också nu som det syns vilka företagare det är som gjort sin läxa med det digitala. En sak som kan vara bedräglig som företagare är att endast förlita sig på sina stamkunder och att all marknadsföring ska ske via muntliga rekommendationer. Jag har full respekt för företag som kan arbeta så, men för konsulterande företagare och e-handel behöver man alltid tänka på att söka nya kunder. Fler än man ibland för stunden kan betjäna faktiskt. Och i allt detta är det oerhört viktigt med en bra webbplats.

Varför behöver jag en sökmotoroptimerad webbplats?

Kort och gott: Syns du inte i sökmotorer som Google, så finns du inte på nätet. Att bara ha en webbplats i sig är ingen garanti för något nämligen. Den måste fungera bra också. Sökmotorer idag rankar webbplatser efter sina ideal där de kontrollerar flera olika aspekter av en hemsida. Det handlar om hur populär den är. Dess trovärdighet och ålder. Hur många som länkar till den. Hur bra och säker den är rent tekniskt. Men då också hur bra det faktiska innehållet är. Det är framförallt på den sista biten som utvecklingen gått framåt på senare år. Det blir svårare och svårare att få en webbplats att bli omtyckt av Googles algoritmer om den har undermåligt innehåll. Kvaliteten på innehållet som avgör hur högt din sida rankas i Googles sökresultat. Folk vill mötas av relevant information i form av text, bilder och video.

Vad är då en bra text enligt Google?

Det är helt enkelt texter som sökmotorerna avgör motsvarar de faktiska frågor folk söker efter. Det vill säga texternas relevans för sökningen. Det handlar både om tekniska saker kring hur texten ser ut med rubriker och semantik, men mycket i att Google kan se att folks sökningar besvaras av webbplatsen och att folk som kommer dit stannar kvar. Och mycket i detta handlar om texternas längd, utformning och hur de framställs. Små förändringar i ordval och formuleringar kan ibland förändra ett sökresultat och din rank enormt. I bägge riktningar bör då nämnas. Ett slarvigt eller för kortfattat språk kan straffa sig påtagligt oavsett hur snygg och häftig webbplats du än har. Plus en rad andra viktiga saker. Det är där jag kan komma in och hjälpa dig. Det här är nämligen ett expertområde som hela tiden uppdateras med ny information. Väldigt få företagare har möjligheten och tiden att kunna hålla sig ajour om allting.

Jag har betalt dyrt för en fin webbplats till min firma. Räcker inte det?

Långt ifrån alltid. Tycker du att det händer lite eller inget alls med trafiken på din sida så vill jag hävda att det inte räcker och då behöver du SEO-hjälp. Du kan ha hur snygga fina animationer och effekter du än vill på ditt företags sida, det är inte det som drar till trafik till en webbplats. Faktum är att det t om kan vara tvärtom. Alltså krävs en teknisk analys för att avgöra hur optimerad en webbplats är för sökmotorer. Denna analys fokuserar helt på innehållet och desto mindre på ytan eftersom snyggt är en åsikt, men bra mycket mer handlar om variabler som t ex Google helt enkelt bara bestämmer ska vara på ett visst sätt. Då kan det ofta visa sig att dyra, fina hemsidor inte alls levererar vad de borde under skalet. Beroende på tekniska eller innehållsmässiga fel. Här hjälp jag dig med en SEO-analys med rapport där jag föreslår åtgärder som kan prövas.  Kontakta mig för mer information om en SEO-analys.

Hur gör jag för att skapa en webbplats till min firma?

Redan under processen med att skapa och registrera en firma är det hög tid att börja med din webbplats och din närvaro på sociala medier. Och har du redan en firma är det hög tid att sätta igång. Ett viktigt steg i processen är att välja ett prisvärt webbhotell och en vettig webbutvecklare. Behöver du tips och råd om dessa steg är det bara att höra av sig så kan jag även där ge dig tips och rekommendationer. Jag tar givetvis inte betalt för inledande konsultation. Kontakta mig för mer information.

För själva processen med att registrera och starta en firma rekommenderar jag dig att besöka verksamt.se.