Digitala strategier för 2024

Norrtou Creations kan hjälpa dig ta fram eller utveckla en befintlig plan för Er närvaro på nätet. Beroende på vilken verksamhet man bedriver och vad man själv är beredd att göra så bör en sådan plan se väldigt olika ut.

Vad är content?

Content är helt enkelt innehåll på nätet.  Det vill säga texter, video och bilder på nätet som har med en verksamhet att göra, från verksamhetens produkter och tjänster till allmän information, men även verksamhetens aktiva närvaro och respons på nätet i form av kommunikation med sina kunder.

Varför behövs en plan kring content?

Att använda en contentstrategi är en viktig del av att skapa en stark närvaro online och nå sina målgrupper på rätt sätt. En strategi kring sin närvaro på nätet innebär att man har en konkret och realistisk plan för skapande, publicering och distribution av relevant och användbart innehåll till en specifik målgrupp som fungerar för just din verksamhet. Att lägga ner onödig tid och pengar på att skapa content som aldrig når kunder är tyvärr vanligt om man inte har en strategi. Vi garanterar en personlig analys där du inte prackas på något alls som du inte behöver eller vill arbeta med. Och vi garanterar också fullständig ärlighet kring om din nuvarande taktik är fel. Det kan också vara så att din plan är att du inte ens behöver en digital närvaro. Men du kan inte vara säker på något alls utan att någon tittat på er verksamhet.

Genom att använda en contentstrategi, kan företag effektivt identifiera och förstå sin målgrupp, skapa innehåll som är relevant och intressant för dem, och organisera och distribuera innehållet på olika kanaler, såsom hemsidor, sociala medier, e-postmarknadsföring och bloggar. Alla företag eller organisationer behöver inte ett instagramkonto, TikTok, blogg eller hyperaktiv närvaro i sociala medier men för vissa är det helt obegripligt att de inte redan har detta. Men hur vet man vad som är bäst? Är du säker på vilken image ditt företag får med sin närvaro på nätet just nu? Vad bör du göra för att ta reda på vad du bör göra? Det är det Norrtou Creations kan hjälpa dig med. 

Varför är målgruppsanalys viktigt?

Om du har en mekanisk verkstad som arbetar med grävmaskiner och andra tunga maskiner i Tomelilla så har du sannolikt en helt annan kundkrets än ett företag som säljer fair trade-kaffe i Göteborgs innerstad. Men exakt var skillnaden finns kan vara svår att veta. Ibland behöver ett företag tänka brett, men ibland är det en ytterst konkret målgrupp som är dina enda reella kunder. Du behöver olika strategier för att optimera din marknadsföring och din närvaro på nätet då.

Var rädd om ditt varumärke!

Ett förtroende kan ta tid att bygga upp och snabbt raseras. Och det kostar pengar och tid och kan skada ditt varumärke att göra fel i sin digitala närvaro. Att ha en hemsida eller konto på sociala medier som inte drar in optimalt med besökare kan bero på att den inte är utformad korrekt för just din målgrupp är inte alls bra för ett varumärke. Det som uppfattas som häftigt för en tonåring kan vara avskräckande för en äldre människa och vise versa. Att inte verka som om man förstår sin egen produkts eller tjänst målgrupp, kan i sin också ännu mer försämra ditt varumärke än ingen närvaro alls.  

Vad kan Norrtou Creations hjälpa till med?

Vi kan hjälpa dig med en konkret och kortfattad analys av ditt företag och lägga upp en enkel strategi som du sedan kan välja att gå vidare på med vår hjälp eller på egen hand. Vi tittar på ditt behov, din nuvarande strategi, din målgrupp, din framtidsplan och vad du bör göra härnäst kring marknadsföring och digital närvaro för att få allt detta att fungera.