Företagsprofiltext “Stenhamre”

75 års erfarenhet av plattsättning i Stenbygden

Stenhamre Plattsättning AB är ett av Sveriges äldsta och mest erfarna företag inom plattsättning och markstensarbeten. Företaget grundades för 1945 i Kvartstorp av bröderna Sten och Grus Granitson och har varit ett familjeföretag sedan dess där kvalitet och yrkesstolthet alltid har varit hörnstenar i verksamheten. Idag sköts företaget fortfarande inom familjen Granitson och kan erbjuda sina tjänster med sten och plattor över hela Stenbygden. 

Klimatsmarta plattor som håller 

Våra betongplattor som vi själva tillverkar i vårt cementgjuteri är gjorda av finaste Kalkstorpsscement och håller för väder och vind och alla andra former av naturligt slitage. De är även frostsäkrade enligt den senaste NoFreeze™-tekniken. Du kan räkna med att de överlever dig och vad än naturen utsätter dem för oavsett väder och vind! Plattorna är även miljöcertifierade vilket innebär att avtrycket i produktionen är klimatneutralt. Jämfört med andra material på marknaden är Kalktorpscement det klimatsmarta valet som gång på gång vinner i alla tester. Plattorna finns självklart i flera olika dimensioner och även med flera olika sorters färg.

Natursten från Skifferstorp

Vi hämtar vår natursten för markstensarbeten lokalt från Skifferstorps stenhuggeri och i vårt sortiment finns bland mycket annat slitstarka gårdsstenar, gråsten, blåskiffer, plockesten och den populära grönstensflintan. För dig som önskar något riktigt exklusivt har vi även som enda plattsättare erbjuda silvergranit!  

Vad kostar det?

Vi på Stenhamre arbetar alltid med fasta priser och du kan känna dig trygg med att du alltid vet vad allt kommer kosta i förhand och vilken tid arbetet kommer ta, oavsett storleken på projektet. Du får utan någon kostnad eller krav på vidare köp ett personligt kostnadsförslag av oss som du kan bedöma i lugn och ro och planera utifrån. Självklart är våra tjänster avdragsgilla enligt RÖT. 

Kan man använda egna plattor och sten?

Javisst! Vi erbjuder alltid vår yrkeskunnighet som plattsättare helt utan andra krav på inköp så länge materialet är helt och uppfyller säkerhetskraven. Vi bedömer kostnadsfritt hur stort arbetet blir och vad det skulle kosta dig att anlita våra medarbetare. 

Garantier på arbetet

Våra arbeten och produkter kommer alltid med 5 års allvädersfånegaranti som innebär att du kan känna dig trygg i att om att olyckan skulle vara framme så kommer vi ut och hjälper dig kostnadsfritt.

Kontakta någon av våra medarbetare för att veta mer och ta en titt i vårt kompletta sortiment för att få se vilka produkter och tjänster vi på Stenhamre Plattsättning AB kan erbjuda.