Loftpodden

Vad handlar Loftpodden om?

Loftpodden är en skånsk podcast om retorik, kommunikation och källkritik. Men den går in rätt brett på en rad olika ämnen som berör detta inom vetenskap, politik och filosofi. Syftet är att det ska vara en förhoppningsvis bildande och underhållande liten podd om dessa ämnen, där du kan ta med dig nya infallsvinklar kring hur människor kommunicerar och vilken roll det har i allting vi gör. Mycket kommer att vara rena åsikter från min sida, men det mesta ska överlag förhoppningsvis vara uppbyggt av fakta och beprövad empiri som du kan läsa mer om. Skulle något jag säger låta helt galet så föredrar jag alltid engagerade lyssnare som väljer att ta en saklig diskussion med mig, än tysta sura typer. Så bara skriv till mig på något sätt. Enklast och säkrast nås jag på min instagramsida och ett litet PM där.

Hur är upplägget?

Jag började försöka skapa Loftpodden redan 2019, men efter några taffliga försök lade jag podcasten på is. Så hösten 2023 väcktes åter lusten att skapa nytt material. Inte minst för att jag genom ett annat projekt började hitta ett format som passade mig kring poddskapande. Ett lättsamt format där jag på inspiration spelar in ett minimalt redigerat avsnitt, som spelas in utan manus. Det finns framtida planer att utvidga Loftpodden till att även ha gäster. Mer om det när podden har mognat lite mer. Men du får väldigt gärna kontakta mig, om du känner till någon, som du anser borde vara med.

Hur ofta kommer Loftpodden ut?

Den kan komma ut två ggr om dagen. Den kan komma ut en gång i månaden. Den kommer helt enkelt när den kommer. Planen är att den ska dyka upp åtminstone en gång i veckan med ett nytt avsnitt. Vi får helt enkelt se.

Varför heter den Loftpodden?

För att den faktiskt, på riktigt, spelas in på en gammal skånsk vind i hjärtat av den skånska landsbygden.

Var kan jag lyssna på Loftpodden?

Du hittar den på följande platser (bl a, den finns säkert på fler distributörer).

Övrigt

Loftpodden podcast logo