Priser och information

Alla texter och uppdrag är olika. Det innebär att alla uppdrag måste bedömas individuellt av mig. Men för att du ska ha ett riktmärke att gå efter så kan du räkna med följande priser för en levererad ren text där jag behöver göra egen research på både sökord och fakta:

400-600 ord / 1600 SEK ex. moms.
800-1200 ord / 2200 SEK ex. moms.

(Givetvis ingår alltid efterföljande korrektur av min originaltext.)


Den exakta siffran för just ditt uppdrag får du av mig när jag bedömer uppdragets omfattning och natur utifrån informationen du ger mig. Givetvis är en offert alltid helt kostnadsfri hos mig. Så inget kostar något innan bägge parter är överens om allting!

Vid kontinuerliga uppdrag där jag bemästrar ämnet för din verksamhet eller om du är en återkommande kund så sjunker givetvis behovet av research och därmed tidsbehovet per text. Då blir det också nya lägre priser. Ett bra samarbete ska alltid löna sig.

Jag arbetar endast med fasta priser per textlängd för min och kundens skull, för att det ska bli korrekt och framförallt tydlig service. Jag arbetar med målsättningen att all text skall vara både informativ, lättläst och faktamässigt korrekt. Sammanhanget och komplexiteten är alltid olika och därmed måste all text bedömas individuellt.

Jag arbetar också med målsättningen att det ska vara personliga texter som är riktade åt faktiska riktiga mänskliga läsare eftersom det genererar bäst SEO-resultat. Billiga, snabbt skrivna texter (ibland t om maskinellt genererade) innehåller i regel inte bara en massa slarvfel rent språkligt, de är ofta också skrivna på ett sånt sätt att det bara handlar om att maximera antalet ord med en massa relevanta sökord inlagda mer eller mindre slumpmässigt. Har du otur så sitter du där med en dyr nonsenstext och det är inte något som varken dina kunder eller Googles intelligenta sökalgoritmer uppskattar. Faktum är att det kan straffa sig rent SEO-mässigt om texten uppfattas som just skapad för sökmotorer istället för en mänsklig läsare. Det behöver du inte oroa dig för med mina texter. Jag har bra koll på både vad Google och människor uppskattar i en text och levererar alltid texter därefter.

Kontakta mig för gratis offert!