Skrivcoach

Ord är magi för mig

Magi som jag ägnat större delen av mitt liv att försöka förstå på ett mer verklighetsbaserat sätt. Jag har många års erfarenhet av att skapa olika sorters texter och har ett genuint intresse av retorik, uttryckssätt och hur mänsklig psykologi fungerar kring kommunikation.

Att skriva rätt är stort

Men att skriva gripande är större. Att skriva helt korrekta texter är uppenbart svårt och alla människor misslyckas med det. T om prisbelönta poeter. Det finns helt enkelt inte en människa på jorden som inte behöver korrekturhjälp. Men det korrekta är ofta väldigt konkret. Det är så konkret att oftast klarar ordbehandlare och AI av att hjälpa dig en lång bit på vägen. Men det innebär inte att du sen sitter med en bra text.

För det handlar inte i grunden om att vara korrekt. Det handlar framförallt att peta på något i folk som berör dem. Att kunna leka med ord. Att veta vad som känns.

Att skriva gripande texter som folk faktiskt läser och engageras kring är helt enkelt mycket svårare än att skriva korrekt.

Kritik måste få svida

Jag kan som din personliga skrivcoach ge dig feedback på det du skrivit, helt utan filter och ryggdunk. Jag kommer att berätta för dig var dina styrkor och svagheter ligger sättet du skriver.  Ja, det kan vara jättejobbigt att få kritik. Det kan svida och kännas irriterande. Texter är nämligen ofta just sprungna ur ens personlighet och känsla.

För när det handlar om texter som rör ditt levebröd, ditt företag, så får du inte vara känslig kring att få kritik. Då måste du våga lyssna och släppa prestigen. Våga bli arg. Våga bli ledsen. Det är positivt att du blir irriterad av kritik. Det betyder nämligen att du engagerar dig i det du skriver. Att du kanske lagt ner din själ i det hela.

Negativ kritik bör svida, annars är det något som i grunden är fel.

Varför behöver du en skrivcoach?

Algoritmerna i sociala medier belönar i allt större grad inte bara välskrivna och grammatiskt korrekta texter. I en tid med allt mer automatiserade texter är personlighet i en text allt mer viktigt. Men allra helst ska texter både vara korrekta och personliga. Det här är svårt att balansera.

Mycket har också ändrats på kort tid. Bara för några år sedan belönade algoritmerna generiska och strikt korrekta texter. Fokus var att komma bort från mänskliga egenheter och grammatiska fel.

Men med introduktionen av text-AI likt ChaptGPT har det vänt och det mer mänskliga, med alla våra fel och egenheter i texter belönas mer.

Ja, till viss måtta då. En text behöver fortfarande i stort vara grammatiskt korrekt. Så det är där balansen och kunnandet kommer in. Det är därför du kanske behöver en skrivcoach och den erfarenhet som jag har av kommunikation.

Syns dina inlägg inte på LinkedIn?

Tycker du att du skrivit en bra text som knappt genererade någon som helst feedback på LinkedIn? Efter ett par dagar så fick du bara en handfull likes och bara ett par kommentarer.

Vi har nog alla varit där. Men när vissa då ger upp, så har jag funderat och undersökt varför. Många självutnämnda gurus säger att det handlar om interaktion med folk, och det stämmer såklart. Du måste svara. Du måste prata med folk.  Men du måste också skriva på ett sätt som får någon att från början vilja kommentera då.

Jag vet lite om både vad det är som LinkedIn belönar och vad som faktiskt engagerar folk.

Vad kostar det att anlita mig som personlig skrivcoach?

Jag arbetar med fasta priser. Inga överraskningar således och det ingår alltid två uppföljningar i priset. Om du vill fortsätta diskutera och fråga saker efter det så omförhandlar vi det hela igen såklart.

Powerhour skrivcoach – 1995 SEK

Det inkluderar en engångsanalys av texter med feedback. I det ingår rimlig total textmängd på 600 ord max och en återkoppling till dina eventuella följdfrågor. Du tillhandahåller texten/texterna eller länk till dessa. Jag återkopplar med ett skrivet dokument där jag ger mina professionella åsikter kring hur din stil är, vad dina styrkor är och vad det är som kan ändras eller förbättras. Jag svarar sen på frågor du har om det jag skrivit.

Se exempel på text + återkoppling här (kommer snart).

Behöver du mer hjälp och mer kontinuerlig uppföljning över längre tid? Inga problem, du kan t ex prenumerera på mig som skrivcoach till ett förmånligt pris där jag svarar på dina frågor och ger dig synpunkter allt eftersom du behöver det. Kontakta mig för pris.

Som konsult behöver jag vara flexibel kring mina prismodeller. Jag jobbar givetvis med tydliga priser och vi kommer alltid överens från början vad saker ska kosta. Allt avgörs av mängden text som du vill att jag ska bedöma och tiden det tar. Har du speciella önskemål så kommer vi överens om det med.