Positionsljus – Terrawatt AB

Positionsljus för alla typer av fordon

Hos oss hittar du ett brett urval av alla typer av belysning. Den mest populära lösningen är att investera i LED-teknik eftersom den håller länge och du behöver inte tänka på att byta glödlampor stup i kvarten. I vårt produktregister kan du välja mellan alla typer av belysning för olika typer av fordon och behov. De flesta produkter är E-märkta och kan användas för 12-24V och 9-36V (se varje produkt för exakta specifikationer).

Vi på Terrawatt AB säljer bara positionsljus (också känt som sidomarkeringsljus och breddmarkeringsljus) från de bästa leverantörerna och tillverkarna. Vi förser alla typer av fordon och branscher med belysning som verkligen håller måttet i det tuffa nordiska klimatet. För oss på Terrawatt AB är det helt avgörande att vi alltid erbjuder våra kunder branschledande och trygg belysning till fördelaktiga priser.

Varför bör jag ha ett positionsljus?

Med det så blir ditt fordon mycket tydligare i mörker och andra trafikanter kan lättare avgöra ditt fordons storlek och utsträckning. Framförallt bussar, lastbilar och andra större arbetsfordon behöver oftast extra markering av bredd och längd så att de kan varna andra trafikanter och medverka till en bättre trafikmiljö. Inte minst om fordonet är stillastående i en trafikerad miljö. 

Men även mindre fordon som personbilar kan behöva extra belysning om du står parkerad ofta och utför arbetsuppgifter i mörker. Med detta så ökar du också din och andras säkerhet, det blir lättare att lägga märke till dig och andra trafikanter kan tidigt ta ut avstånd och vara medveten om att du finns på platsen. 

Vilka regler gäller?

Olika länder har olika regler så du är alltid skyldig att ta reda på vad som gäller i varje land du använder ditt fordon i. I Sverige måste de bakre ljusen vara röda och de främre vita eller gula (orange). Ljuset måste även fungera som det ska vid en besiktning. Övriga färger, positioneringar och lösningar får endast användas vid utställningar och andra liknande omständigheter och inte i trafik. Det är också viktigt att komma ihåg att även om man integrerar lösningen med parkeringsljus så gäller olika regler för dessa. LED-lampor avger heller ingen värme, vilket innebär att vid snöbildning kan de täckas utan avsmältning och du är skyldig att se till att hålla dem rena och fullt fungerande när de används precis som all annan belysning. 

Hur monterar jag?

Vår kunniga personal har stenkoll på alla de varor och produkter som finns i vårt sortiment och kan hjälpa er att hitta rätt och svara på frågor. Belysningen är ofta sammankopplad med halvljusets strålkastare men kan också skapa fristående lösningar oberoende av halvljuset. Det ska dock i regel vara ganska enkelt och du ska själv kunna utföra monteringen. 

Har du frågor om vilka lösningar och regler som gäller för ditt köp är det bara att kontakta oss så svarar vår personal på dina frågor.