Portfölj

Här hittar du lite exempel på saker jag skrivit och gjort genom åren. Vad gäller content likt företagstexter, så länkar jag inte till direkta exempel då de ofta är ändrade efter att kund mottagit dem. Ibland i flera led. Jag kan alltså inte säkert ta ansvar eller ära för resultatet. Så jag lägger istället upp fiktiva exempel. Om du vill se konkreta exempel, så kan jag tillhandahålla originaltexterna (och givetvis en länk till var de använts).

Jag gör även kortare provtexter om du saknar någon typ av text. Kontakta mig för mer info.

Företagstexter 

Stenhamre Plattsättning AB. Fiktiv plattsättningsfirma och en tänkt landningstext för en huvudprofil med fokus på SEO-vänliga rubriker med viktigaste sökfrasen “plattsättning Stenbygden”.

Terrawatt AB – Fiktiv landningssida för produktkategorin “positionsljus” som man ville öka i ranking på. 

Hightrophe – Fiktiv allmän landningssida för förlaget Hightrophe. Fokus här ligger på att förstärka deras synlighet för fem-faktor-metoden framför förlagsverksamheten.

Avaria FAQ – Fiktiv klassisk FAQ gjord för Avaria Assistans som är verksamma inom personlig assistans. 

Vetenskapliga papers (originaltexter, upphovsrätten gäller)

Biomineralization – an overview of function and applications. Ett vetenskapligt paper på engelska, skrivet för Geovetenskapliga institutionen på Lunds Universitet 2010.

Fungi and rocks – a brief introduction to Mycorrhiza. Ett vetenskapligt paper på engelska, skrivet för Geovetenskapliga institutionen på Lunds universitet 2010

Bloggstil

Pseudoscience at Ale’s stones – (OBS! extern länk). Opinionsbildande bloggtext på engelska.

The volcanoes of Scania – (OBS! extern länk). Informativ bloggtext på engelska.

Loftpodden

En podcast om kommunikation, retorik och källkritik. Verksam sedan 2019. Återstartad 2023 med mer fokus på manuslösa diskussioner.

Loftpodden Youtube (ny!)

Loftpodden Spotify

Loftpodden Apple Podcasts

Loftpodden Instagram

Övrig content (video & podd)

Biblioteket i Rebbeturaröd podcast

Norrtou Creations Youtube

Norrtou Stories Youtube

Norrtou Nature Youtube